Zaterdag morgen 8 mei 2021 kwam een trotse Santiago van 8 jaar met een knots van een cheque stralend naar de minimarkt bij de St. Urbanuskerk. Wij stonden daar voor de promotie van dakleien en St. Urbanus Chocolade.

Santiago had op Koningsdag meegedaan aan de actie “Amstelveen kleurt oranje“. Daarbij kon je je talenten inzetten om een goed doel te steunen. Er waren drie prijzen te winnen: € 500,-, € 250,- en € 150,-. Het was een actie voor kinderen, waarbij ze een oranje-filmpje moesten maken voor Koningsdag. Santiago heeft op zijn dwarsfluit het Wilhelmus gespeeld en hiermee de derde prijs gewonnen. Een bedrag van HONDERD VIJFTIG EURO!! Dit bedrag heeft hij aan de Urbanuskerk gegeven.

Waarom geef je dit bedrag aan onze kerk?

Santiago vertelde dat hij van de fatale brand in 2018 zo geschrokken was en dat de brand zo veel emotie te weeg bracht dat hij met dit bedrag wil helpen het kerkgebouw te herbouwen. Santiago heeft voor deze actie een daklei met zijn naam gekregen die met vele andere geschonken dakleien op het nieuwe dak van de kerk komen te leggen.