Het afgelopen jaar zijn veel inspanningen verricht door de Stichting Cuyperiana om de financiering van de restauratie in zijn oorspronkelijke, gepolychromeerde vorm  van de door Pierre Cuypers in 1889 ontworpen kroonluchter/luminarium rond te krijgen. Deze is gemaakt naar het voorbeeld van de Barbarossakroonluchter in Aken. Hij stelt het Hemelse Jerusalem voor met 8 torens. Die kroonluchter is tijdens de brand naar beneden gestort en daardoor zwaar beschadigd geraakt.

De restauratie kost € 22.000,-. Alle inspanningen hebben tot nu toe een totaal bedrag van € 17.000,- opgeleverd. Stichting Cuyperiana doneert € 10.000,-, de gemeente Amstelveen heeft een bijdrage van € 2.500,- geleverd en de verzekeringsuitkering is € 1.500,-. En als laatste ontvingen wij deze maand een toewijzing van het Prins Bernhard Cultuurfonds van € 3.000,-.

Door deze toewijzing is het herstel daarmee op € 5.000,- na gefinancierd. De opdracht tot restauratie zal binnenkort toch gegeven worden. Daardoor kan de kroonluchter nog tijdens de herbouwperiode opgehangen worden. Samen met Stichting Cuyperiana gaan we de komende tijd voor die laatste € 5.000,00 nog een sponsor zoeken. Voor dit mooie cultureel erfgoed zal dat zeker moeten lukken.