Afgelopen zaterdagmiddag op 9 oktober 2021 was het een gezellige drukte voor de St. Urbanuskerk. De bevers en welpen van de Scouting Radboudgroep Amstelveen zijn naar de St. Urbanuskerk gekomen om allemaal een lei te komen beschilderen die op het dak van de kerk komen liggen.

Vol overgave en met groot enthousiasme werd er door de kinderen hard gewerkt.Tussendoor kregen zij door vrijwilligers van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus lekkere limonade. De leitjes zijn door de kinderen prachtig beschilderd. Dit werd beloond met een traktatie van een heerlijke reep St. Urbanus Chocolade.

Daarna zijn de kinderen met hun boten terug gevaren naar hun clubhuis aan de Doorweg. Met deze actie kon er een leuk bedrag worden bijgeschreven voor het herstel van de kerk. Een bestuurslid van de Radboudgroep is maandag nog langsgekomen om de laatste stand op de sponsor thermometer te schilderen. De laatste mogelijkheid om een lei te beschrijven is op zaterdag 23 oktober van 10:00 tot 12:00 uur.

Geverfd door Robin Groenhuijzen