Op vrijdag 12 maart 2021 hebben we 20 zorgcomplimenten overhandigd aan Jaap Osterop van de brandweer in Amstelveen. Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar ook de brandweer is betrokken bij het vervoer van patiënten besmet met het coronavirus. De patiënten zijn dan op hun kwetsbaarst en moeten terwijl ze zich ziek voelen uit huis getakeld of gehesen worden.

Coronacrisis of niet; incidenten blijven gebeuren en de brandweer blijft zich hiervoor inzetten. Dat was zo, dat is zo en dat blijft zo. Het werk van de brandweer is wel anders in deze tijden. Bij het bieden van hulp hebben zij als brandweer ook te maken met de maatregelen rondom het coronavirus.

Als zij de ambulancemedewerkers helpen om een patiënt uit de woning te halen, moeten zij de patiënt toch op de vervoersbrancard tillen. Dat kan niet altijd wanneer zij anderhalve meter afstand bewaren. Wel weten zij vooraf of ze te maken hebben met een coronaverdachte situatie. Wanneer dit het geval is, kunnen ze hun persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken en alsnog assistentie verlenen.

Brandweermannen bedankt!

Helponsuitdebrand.com heeft het initiatief genomen om mensen die in de Amstelveense zorg werken een pluim te geven door het uitreiken van een zorgcompliment. Het compliment bestaat uit een luxe blikje St. Urbanus Chocolade met een zware reep van 200 gram en een bedankkaart. En u kunt nog tot eind maart meedoen om te doneren, zodat alle 5.000 zorgmedewerkers in Amstelveen zo’n compliment kunnen krijgen.