Op maandagmiddag 8 maart om 14:00 uur stonden we met de chocokar aangekondigd voor de buitendeuren van De Groenlaan. Locatiemanager Marianne Boelen kwam met diverse collegae naar buiten om welkom te heten en onder veilige corona omstandigheden de zorgcomplimenten in ontvangst te nemen.

De complimenten zijn deze keer voortgekomen uit het statiegeld dat bij 5 Albert Heijns is gedoneerd door middel van statiegeldbonnen.

De Groenelaan

Liefdevolle zorg en aandacht staat centraal bij Verpleeghuis Groenelaan en dat merk je meteen al bij binnenkomst op. Je belandt via de receptie in de gezellige ontmoetingsruimte met een bruin café, lichte serre en sfeervol restaurant. Om even te zitten met familie of andere bewoners te ontmoeten. Als het zonnetje schijnt zitten iedereen graag buiten in de diverse tuinen, zoals de prachtige tuin met steiger aan het water en de belevingstuin.

Groenelaan is heel divers in de zorgverlening en heeft de nodige expertise in huis. Zo verlenen zij zorg aan bewoners met dementie. In zes hofjes wonen 72 patiënten, elke met een eigen kamer die persoonlijk is ingericht. Elk hofje beschikt over een grote woonkamer en een open keuken. In deze gemeenschappelijke ruimte worden de meeste huiselijke bezigheden samen gedaan.

Soms is het vanwege ziekte, ouderdom of na een operatie niet meer mogelijk om thuis te wonen. Dan is een eigen zit/slaapkamer een oplossing. Duinroos en Waterlelie bieden plak aan 18 bewoners. Daar waar de bewoners de eigen regie nog kunnen houden, wordt dat gestimuleerd en waar dat niet meer kan verleent Groenelaan de zorg.

Is thuiswonen even geen optie? Omdat u moet herstellen van een operatie of een behandeling bij hartklachten, longproblemen of een beroerte? Dan kunt tijdelijk verblijven op één van de twee afdelingen met plek voor 18 bewoners.

Groenelaan is ook ingesteld op revalidatie. Dat kan zijn voor herstel na een operatie of ongeluk of om aan te sterken bij bijvoorbeeld een chronische ziekte. Dan staat er een ruime eenpersoonskamer met badkamer en toilet voor u klaar. En natuurlijk zijn er allerlei behandel- en oefenkamers beschikbaar om de revalidatie veilig en vlot te laten plaatsvinden.

In de dagopvang is er een groep voor lichamelijke beperkingen en een andere groep voor geheugenproblemen. Daar kunt u terecht als u last hebt van eenzaamheid, geheugenproblemen of als uw mantelzorger er niet is. Het is er huiselijk en er is veel aandacht voor beweging.

Zorgmedewerkers bedankt!

Helponsuitdebrand.com heeft het initiatief genomen om mensen die in de Amstelveense zorg werken een pluim te geven door het uitreiken van een zorgcompliment. Het compliment bestaat uit een luxe blikje St. Urbanus Chocolade met een zware reep van 200 gram en een bedankkaart. En u kunt nog tot eind maart meedoen om te doneren, zodat alle 5.000 zorgmedewerkers in Amstelveen zo’n compliment kunnen krijgen.