Tijdens deze vrije inloop staat het beschilderen of het kleuren met stiften van een daklei centraal. Het is goed vergelijkbaar met de rage van de happy stones. Er is één duidelijk verschil. Waar happy stones ongelijk en rond van vorm zijn, is dit 2-dimensionaal op een prachtig donker vlak oppervlak. Het werkt makkelijk en door deskundige begeleiding zijn er verassend snel mooie resultaten te behalen.

Amateur 2-luik

SAKB KunstLokaal zorg voor alle benodigde materialen. Ter plekke worden de dakleien verstrekt, er zijn tafels beschikbaar met zowel kwasten, tubes goede verf als kwaliteitsstiften. Dat alles voor de prijs van € 10,-. En last-but-not-least, bij inlevering van een kunstwerk wordt er een smakelijke presentie uitgedeeld.

Hiermee sluit SAKB aan op de actie van de St. Urbanuskerk met de titel “Kunst gaat het dak op”. Een jury kiest uit de inzendingen 30 dakleien die tentoongesteld worden in MUSEUM JAN medio november. Daar kiest de publieksjury drie dakleien uit die in het torenmuseum van de kerk een plek krijgen. En ja, alle andere kunstwerken krijgen een plekje op het dak van de sacristie, waar de brand in september 2018 begon.

De afbeelding van de kunstwerken worden tegen het houten dak aan vastgezet. Ze zijn dus van buitenaf niet te zien. Over zo’n 60 jaar komen zij bij een restauratie weer tevoorschijn. Wat een verassing zal dat zijn…