ACTIE St. Urbanus daklei 2021 [AFGESLOTEN]

 “Maak de Urbanus blij en sponsor een lei ”

De herbouw van de Urbanuskerk vordert gestaag, met man en macht wordt er momenteel gewerkt aan het plaatsen van het dak.

Het dak zit al voor een deel op de kerk en in de loop van het jaar worden de andere dakdelen geplaatst. Het dak wordt voorzien van nieuwe natuurstenen leien en komt er weer puntgaaf uit te zien! Als laatste worden de leien boven de sacristie gelegd en juist onder die plek is de brand op 15 september 2018 ontstaan. Dat willen we op symbolische wijze in het nieuwe dak markeren en wij nodigen u van harte uit om hieraan mee te doen door een heel persoonlijk bericht mee te geven aan de volgende generatie gebruikers van de kerk, gelovigen en niet gelovigen.

Boven de sacristie willen we het dak namelijk vol leggen met gesigneerde leien van iedereen die het gebouw een warm hart toedraagt en daarvan voor de toekomst blijk wil geven. Dat signeren gebeurt met speciale inkt die door de jaren heen goed zichtbaar blijft. De tekst wordt tegen het dak aangelegd en is vanaf de buitenkant niet te zien, maar u weet dat er een gesigneerd leitje is met uw naam! Het signeren blijkt een hoogstandje schoonschrijven dat enige oefening vergt vanwege de ondergrond van de dakleien. Daarom wordt dat voor u gedaan. Mocht u het signeren zelf willen doen, dan kunt u gedurende de actieperiode elke 2e en 4e zaterdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur terecht in de pastorie van de kerk, Noorddammerlaan 124 te Amstelveen.

De actie heeft een looptijd van zaterdag 10 april t/m 23 oktober 2021. Met de actie willen we een nieuwe impuls geven aan de fondswerving voor het gebouw. De donatie die we daarvoor van u verwachten is geheel vrijblijvend met een minimum van € 10,00 per daklei.

Deze actie is afgesloten en er kunnen geen leitjes meer gekocht worden.