Op zaterdag 22 mei is de fondsthermometer die sinds december 2020 op € 365.000,- stond met € 95.000,- verhoogd naar € 460.000,-. Het bijschilderen is in kleine kring gedaan tijdens de verkoop van de dakleien en de St. Urbanus Chocolade. Daarvoor was de thermometer van de toren afgehaald en in de torenkapel geplaatst. Ditmaal viel de eer te beurt aan Edwin Barentsen en Chris van den Helder om de lat op te hogen. Die ophoging was ook nodig omdat het totale doel rond de € 900.000,- is komen te liggen. De huidige ophoging is gerealiseerd door donaties, legaten en de acties rond de verkoop van de St. Urbanus Chocolade.

Enorm bedankt lieve mensen!

Namens Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus

Uw hulp is onmisbaar voor 5 doelen

Het rijksmonument van architect Pierre Cuypers is goed verzekerd en wordt dus opnieuw opgebouwd. Daarbij ontstaat eenmalig de kans om verbeteringen aan te brengen die niet gedekt worden door de verzekeraar. Met uw hulp proberen wij 5 doelen te realiseren die begroot worden op totaal de € 900.000,-. Een totaalpakket aan maatregelen om activiteiten comfortabel te kunnen bijwonen in en cultuur historisch gebouw van Pierre Cuijpers.

Energie

Verwachte investering ca. € 250.000,-

St. Urbanuskerk Bovenkerk - isolatie

De St. Urbanuskerk had veel last van vallende koude vanwege gebrek aan isolatie en voorzetramen voor het glas-in-lood. De kerk was ook gevoelig voor tocht. Daarnaast dienen we een stap te maken in het gebruik van duurzame energie.

Toegankelijk

Verwachte investering ca. € 200.000,-

St. Urbanuskerk Bovenkerk - Toegankelijkheid

De St. Urbanuskerk is met de vele trappen moeilijk bereikbaar voor minder validen. De nieuwe kerk dient voor iedereen toegankelijk te zijn en niemand uit te sluiten. Ook goed bereikbare invalidentoiletten en spreekkamers voor vrijwilligers horen hierbij.

Verstaanbaar

Verwachte investering ca. € 70.000,-

St. Urbanuskerk Bovenkerk - verstaanbaar

De St. Urbanuskerk heeft een akoestiek met een lange galm. Vanwege het veelzijdige gebruik dienen voorzieningen te worden aangebracht voor de verstaanbaarheid bij muziek- en toneeluitvoeringen. Een goede ringleiding mag niet ontbreken.

Sfeervol

Verwachte investering ca. € 30.000,-

St. Urbanuskerk Bovenkerk - sfeervol

De halogeenverlichting van de toren is aan vervanging toe. Tegelijkertijd willen we het verlichten van de toren verbeteren. De St. Urbanustoren is het meest kenmerkende gebouw van heel Amstelveen en omstreken. Dat willen we laten zien en daar zijn we trots op!

Kruiswegstaties

Verwachten investering ca. € 350.000,-

Vanuit het cultureel erfgoed zijn de kruiswegstaties en gezichtsbepalend en onlosmakelijk verbonden aan de St. Urbanuskerk. Door de brand zijn zij zwaar beschadigd en we zijn heel blij dat deze gerestaureerd kunnen worden.