Fondswerving 2.0

De toekomst van de St. Urbanuskerk

Gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland Zita Pels heeft in mei 2021 de thermometer bijgekleurd met € 200.000,- naar € 660.000,-. Per 6 oktober 2021 kon de stand worden verhoogd naar € 700.000,-. Dit keer viel de eer te beurt aan Robin Groenhuijzen. Per 22 december 2021 mocht Paul Jongerius de thermometer naar € 800.000,- bijkleuren. Op 6 maart 2022 heeft Theo van den Helder de thermometer opgehoogd naar € 870.000,-. Op 10 september 2022 heeft Richard Barendsen de stand van € 970.000,- onthuld tijden de 1e Open Monumentendag in het bijzijn van de familie Stam. Op 29 december 2022 werd de thermometer in twee etappes opgehoogd. De eerste etappe werd gedaan door Chris van den Helder en Edwin Barentsen naar een stand van € 1.000.000,- Dit betreft alle acties die in 2022 op touw zijn gezet om de led-verlichting aan de buitenzijde van de kerk te bekostigen. De tweede etappe werd gedaan door Paula Valent naar een stand van € 1.175.000,- door binnengehaalde subsidies.

Op zaterdagavond 15 september 2018 werd de Sint Urbanuskerk in Bovenkerk (in de gemeente Amstelveen) getroffen door een grote brand. Hierbij werd het kerkgebouw met zijn unieke interieur grotendeels verwoest. Het is nu mei 2021 en de restauratie van de kerk is in volle gang. Daarmee wordt het gebouw in oude glorie hersteld. Omdat de toren niet door de brand is aangetast, is deze toegankelijk voor het publiek en er worden vieringen in gehouden.

Uw hulp is onmisbaar voor 6 doelen

Het rijksmonument van architect Pierre Cuypers is goed verzekerd en wordt dus opnieuw opgebouwd. Daarbij ontstaat eenmalig de kans om verbeteringen aan te brengen die niet gedekt worden door de verzekeraar. Met uw hulp proberen wij 6 doelen te realiseren die begroot worden op totaal de € 1.350.000,-. Een totaalpakket aan maatregelen om activiteiten comfortabel te kunnen bijwonen in en cultuur historisch gebouw van Pierre Cuijpers.

Energie

Verwachte investering ca. € 250.000,-

St. Urbanuskerk Bovenkerk - isolatie

De St. Urbanuskerk had veel last van vallende koude vanwege gebrek aan isolatie en voorzetramen voor het glas-in-lood. De kerk was ook gevoelig voor tocht. Daarnaast dienen we een stap te maken in het gebruik van duurzame energie.

Toegankelijk

Verwachte investering ca. € 200.000,-

St. Urbanuskerk Bovenkerk - Toegankelijkheid

De St. Urbanuskerk is met de vele trappen moeilijk bereikbaar voor minder validen. De nieuwe kerk dient voor iedereen toegankelijk te zijn en niemand uit te sluiten. Ook goed bereikbare invalidentoiletten en spreekkamers voor vrijwilligers horen hierbij.

Verstaanbaar

Verwachte investering ca. € 70.000,-

St. Urbanuskerk Bovenkerk - verstaanbaar

De St. Urbanuskerk heeft een akoestiek met een lange galm. Vanwege het veelzijdige gebruik dienen voorzieningen te worden aangebracht voor de verstaanbaarheid bij muziek- en toneeluitvoeringen. Een goede ringleiding mag niet ontbreken.

Sfeervol

Verwachte investering ca. € 30.000,-

St. Urbanuskerk Bovenkerk - sfeervol

De halogeenverlichting van de toren is aan vervanging toe. Tegelijkertijd willen we het verlichten van de toren verbeteren. De St. Urbanustoren is het meest kenmerkende gebouw van heel Amstelveen en omstreken. Dat willen we laten zien en daar zijn we trots op!

Kruiswegstaties

Verwachten investering ca. € 350.000,-

Vanuit het cultureel erfgoed zijn de kruiswegstaties en gezichtsbepalend en onlosmakelijk verbonden aan de St. Urbanuskerk. Door de brand zijn zij zwaar beschadigd en we zijn heel blij dat deze gerestaureerd kunnen worden.

Aanbouw

Verwachte investering € 450.000,-.

Wanneer de St. Urbanuskerk als dé centrale kerk voor heel R.K. Amstelland wordt ingezet, zal er meer behoefte zijn aan een gemeenschappelijke ruimte voor samenkomsten en overige voorzieningen