Fondswerving 2.0

De toekomst van de St. Urbanuskerk

Burgemeester Tjapko Poppens kleur fondsthermometer in naar € 365.000,- in december 2020.

Op zaterdagavond 15 september 2018 werd de Sint Urbanuskerk in Bovenkerk (in de gemeente Amstelveen) getroffen door een grote brand. Hierbij werd het kerkgebouw met zijn unieke interieur grotendeels verwoest. Het is nu april 2019 en het is zeker dat de kerk weer zal worden opgebouwd. De manier waarop ligt op de tekentafel en daar zijn parochie en architecten druk doende mee. Omdat de toren niet door de brand is aangetast, zal deze eind mei weer in gebruik genomen kunnen worden. Het doel is dat de architect na de bouwvak daadwerkelijk met de kerk aan de slag gaat.

Uw hulp is onmisbaar voor 4 doelen

Het rijksmonument van architect Pierre Cuypers is goed verzekerd en wordt dus opnieuw opgebouwd. Daarbij ontstaat eenmalig de kans om verbeteringen aan te brengen die niet gedekt worden door de verzekeraar. Met uw hulp proberen wij 4 doelen te realiseren die begroot worden tussen de € 285.000,- tot € 550.000,-. Een totaalpakket aan maatregelen om activiteiten comfortabel te kunnen bijwonen.

Energie

Verwachte investering € 150.000,- tot € 250.000,-

St. Urbanuskerk Bovenkerk - isolatie

De St. Urbanuskerk had veel last van vallende koude vanwege gebrek aan isolatie en voorzetramen voor het glas-in-lood. De kerk was ook gevoelig voor tocht. Daarnaast dienen we een stap te maken in het gebruik van duurzame energie.

Toegankelijk

Verwachte investering € 100.000,- tot € 200.000,-

St. Urbanuskerk Bovenkerk - Toegankelijkheid

De St. Urbanuskerk is met de vele trappen moeilijk bereikbaar voor minder validen. De nieuwe kerk dient voor iedereen toegankelijk te zijn en niemand uit te sluiten. Ook goed bereikbare invalidentoiletten en spreekkamers voor vrijwilligers horen hierbij.

Verstaanbaar

Verwachte investering € 25.000,- tot € 70.000,-

St. Urbanuskerk Bovenkerk - verstaanbaar

De St. Urbanuskerk heeft een akoestiek met een lange galm. Vanwege het veelzijdige gebruik dienen voorzieningen te worden aangebracht voor de verstaanbaarheid bij muziek- en toneeluitvoeringen. Een goede ringleiding mag niet ontbreken.

Sfeervol

Verwachte investering € 10.000,- tot € 30.000,-

St. Urbanuskerk Bovenkerk - sfeervol

De halogeenverlichting van de toren is aan vervanging toe. Tegelijkertijd willen we het verlichten van de toren verbeteren. De St. Urbanustoren is het meest kenmerkende gebouw van heel Amstelveen en omstreken. Dat willen we laten zien en daar zijn we trots op!