Op bovenstaande afbeelding is het dak boven de sacristie te zien, waaronder op 15 september 2018 de brand uitbrak. Inmiddels zijn er stalen balken geplaatst die het dak kunnen dragen. Op deze balken zijn de houten spanten aangebracht. Daarmee is het geraamte klaar, waarop binnenkort de dakplaten met isolatie komen te liggen. De sacristie bestaat uit twee verdiepingen. Op het trappenhuis is een geheel nieuwe toren geplaatst.

Het is de bedoeling dat alle gesigneerde leien op het dak van de sacristie komen te liggen. We moeten dus nog even geduld hebben. Mochten de dakdekkers met deze werkzaamheden starten dan brengen we u daar graag van op de hoogte.

De actie is nu halverwege en er zijn zo’n 500 dakleien gesigneerd. De gemiddelde opbrengst ligt rond de € 20,- dus daarmee hebben we ca. € 10.000,- voor een nieuwe geluid- en beeldinstallatie bij elkaar gebracht. Dat is een heel mooi bedrag waarvoor onze hartelijke dank. Maar we zijn er nog niet.

Aankondiging “Kunst gaat het dak op”
Binnenkort start er een actie gericht op kunstenaars. Creatieven kunnen dan van een daklei een waar kunstwerk maken. Wij zijn nu bezig om expositieruimte beschikbaar te krijgen en hopen binnenkort daar meer over te berichten.

Triangel bovenbouw basisschool
Als de scholen weer beginnen gaat de Triangel met de bovenbouw dakleien signeren. Deze school heeft al eerder bijgedragen met een sponsorloop. Zo kunnen die leerlingen hun naam “vereeuwigen”. Eens in de 60 jaar dient een dak vervangen te worden en tegen die tijd zijn ze heel bijzonder geworden! 

Overige evenementen waar u ons kunt vinden

  • 24Hr Amstelveen op 25 september 2021
  • Monumentendag op 11 + 12 september 2021

Actie tot 31 oktober 2021
Wij staan gedurende de gehele actieperiode op de 2e en 4e zaterdag van de maand van 10:00 – 12:00 uur bij de kerk. Dus mocht uw familie, vrienden, kennissen of buren nog een daklei willen signeren, dan zijn er nog heel wat mogelijkheden om zelf te signeren. Dat kan ook online door hier te klikken.

Namens Helponsuitdebrand.com

Edwin Barentsen