AMSTELVEENS NIEUWSBLAD dinsdag 11 mei 2021

KPMG en Albert Heijn zorgen voor mooie afsluiting van de actie zorgcompliment 2021 van helponsuitdebrand.com. Samen doneren zij respectievelijk 660 en 80 complimenten. Hiervan worden in een aantal tehuizen de zorgmedewerkers, stagiaires en actieve vrijwilligers op de dag van de zorg 12 mei 2021 extra verwend met een Amstelveens blik St. Urbanus Chocolade met bedankkaart. Het gaat om de tehuizen Zonnehuis Amstelland De Luwte, Juliana en Beatrix en de tehuizen van Brentano Belmonte, Klaasje Zevenster, Nieuw Vredeveld en de wijkzorg.

ACTIE ZORGCOMPLIMENT 2021 De actie heeft in totaal 2.679 gesponsorde zorgcomplimenten opgeleverd. Het aandeel dat bedrijven doneerden bedraagt 52% en 48% door particulieren. Het winkelende publiek bij vijf deelnemende Albert Heijns kon de retouremballage voor deze actie doneren en daarmee hadden zij een aandeel van 14%. 

donateurs, ontzettend bedankt

Helponsuitdebrand.com

DE START De organisatie van helponsuitdebrand.com kijkt terug op een heel geslaagde actie. Het begon met een notariskantoor die 500 blikjes doneerde en ons vroeg deze te bezorgen bij Ziekenhuis Amstelland voor de verpleging. Toen nog enkele bedrijven zich enthousiast achter dit idee schaarden, was de actie zorgcompliment 2021 geboren. Bijzonder om te vermelden is de samenwerking met het Amstelveens Nieuwsblad, waarbij we 10 weken lang elke week iemand uit de zorg zijn verhaal over corona mochten laten vertellen.

ACTIE VERLENGD Aanvankelijk zou de actie zorgcompliment 2021 stoppen op 31 maart. Niemand kon bij aanvang weten dat de derde golf van de coronacrisis toen in volle hevigheid zich aandiende. Daarbij wilde Nico Bon van Albert Heijn op de Maalderij de zuil voor de retouremballage ter beschikking stellen, maar dat kon alleen nog in de maand april, want maart was al vergeven. En we waren in contact met KPMG. Met het oog op de dag van de zorg op 12 mei 2021 hebben we de actie toen met een maand verlengd.

DAG VAN VERPLEEGKUNDIGEN Bij het schrijven van dit artikel blijkt de dag van de zorg hevig ter discussie te staan. De dag is gelinkt aan de geboortedag van Florence Nightingale op 12 mei en die dag wordt sinds 1964 internationaal gevierd als de dag van de verpleging. Het doel van deze dag is om te zorgen voor een beter aanzien van de beroepsgroep verpleegkundigen. Sinds vorig jaar, toen we middenin de coronacrisis zaten, startte minister Martijn van Rijn op 12 mei een tweet over alle toppers in de zorg en hij sloot af met #dagvandezorg#. Sinds die tijd is er nogal wat commotie ontstaan of het nu de dag van de verpleegkundigen blijft of dat dit verandert in de dag van zorg. Een aantal organisaties houdt zich aan de dag van de verpleging en daar is zeker veel voor te zeggen.

Een dik compliment aan alle zorgmedewerkers!

Namens alle donateurs

Wij zijn begaan met alle zorgmedewerkers die met elkaar een bijzonder corona jaar hebben doorgemaakt. Zowel in het ziekenhuis als in de tehuizen; van doktoren, verpleegkundigen tot vrijwilligers. We zijn dankbaar dat ze vindingrijk zijn om in zo’n jaar toch de zorg te leveren die moet en kan. Ze hebben allemaal een dik compliment verdiend! WE ZIJN TROTS OP JULLIE! En donateurs, ontzettend bedankt.

Namens Helponsuitdebrand.com
Chris van den Helder en Edwin Barentsen

PS. Het aantal werkenden in de Amstelveense zorg bedraagt meer dan 5.000 personen.